Barack Obama: het interview

Deel
14054_BarackObamaReporters.jpg

De voorbije weken kon u in Humo alles lezen over de Wonderjaren van Barack Obama, de man die Amerika het afgelopen jaar stormenderhand voor zich gewonnen heeft. Voor hij de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen van 3 november inzette, gaf hij een zeldzaam interview aan onze gewaardeerde collega Jann S. Wenner - op z'n 21ste oprichter en daarna jarenlang hoofdredacteur van het toonaangevende blad Rolling Stone. Over de schouderklopjes van Dylan en Springsteen, de songs op zijn iPod, de jeugd van tegenwoordig en zijn plannen voor de toekomst: 'Hoe langer we wachten om in te grijpen, hoe pijnlijker het wordt.'

Kort nadat Obama de Democratische nominatie had binnengehaald, mocht ik mee aan boord van zijn campagnevliegtuig. De gecharterde Boeing 757 vloog van Chicago naar Appleton, Wisconsin voor een meeting op het stadhuis. Nu de primary's achter de rug zijn, wil hij de kiesdistricten bezoeken waar hij nog niet geweest is. Zo kan hij zich meteen opwarmen voor de debatten met zijn Republikeinse opponent John McCain.

Het eerste wat me opvalt is hoe low key de sfeer is. Iedereen zit in tweede klasse. Er is geen apart compartiment voor de senator - alleen de tweede rij heeft hij gereserveerd voor zichzelf en zijn kranten. Er zijn maar tien stafmedewerkers aan boord, en meer dan een dozijn lege rijen scheiden Obama van een twintigtal persmensen plus wat agenten van de geheime dienst.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: