De 7 Hoofdzonden volgens Brendan Flowers (The Killers)

Deel
14097_killers-186.jpg

Op 'Day & Age', de door Stuart Price (zie ook: 'Confessions on a Dance Floor' van Madonna) geproducete derde Killers-plaat, tieren welig de synthesizers en bloeit de pathos hoogtij als nooit tevoren. Ons verdict: eurodisco voor gevorderden! Frontman Brandon Flowers (27) - hij heeft Belgische, Britse en Litouwse roots - woont sinds jaar en dag in Sin City én is een devoot mormoon: de ideale Killer, dachten wij, om de 7 Hoofdzonden mee aan te snijden.

Op onze afspraak in een Londense hotelsuite, 's morgens in de vroegte, verschijnt de zelfverklaarde geheelonthouder lijkbleek ten tonele, haastig trekjes nemend van een sigaret die hij van z'n assistent heeft gebietst. Hij lijkt meer op een verdorde plant dan op een gevierde rockster. Later op de dag zal Kaiser Chief-zanger Ricky Wilson ons vertellen waarom: de avond ervoor was hij op de GQ Awards onder auspiciën van Wilson en Dave Grohl flink in de whisky gedoken. Geen nood: ook mét kater klapt Flowers gewillig uit de biecht.

Enkele quotes van Brendan Flowers

  • «Ik heb altijd gevonden dat muziek en beeld één geheel moeten vormen. Onze cowboylook was onze ode aan Amerika, en onze glitterpakken waren een reactie op The Strokes en consorten, rijkeluiszoontjes die zich kleedden als armoedzaaiers - alsof ze zich ergens voor schaamden. Wij waren écht arme jongens die wereldberoemde rocksterren wilden worden en dat ook lieten zíén.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: