BK Veldrijden: Eis Nys!

Deel
14680_nys.jpg

Nee dus. Want twee dagen later kopte de krant alweer vrolijk: 'Wereldkampioen oppermachtig in Hofstade - Nys snoert concurrenten de mond'. En nog eens twee dagen later: 'Nys vernedert tegenstand in Loenhout.'

Ja, zo gaat dat in het veldrijden: als je niet iedere dag opnieuw schittert, vrijelijk je kunstjes vertoont, tien hoog op je handen in de dakgoot gaat staan, je achterwaarts in een salto mortale smijt en de tegenstand belachelijk maakt, ben je 'op de terugweg', 'is er wat aan de hand' en gaan 'de alarmklokken luiden'. Het lijkt de journalistiek wel.

En zo komt het, folks, dat ik tussen kerst en nieuw zelf op onderzoek trek, richting wereldkampioen. De in winterse duisternis gelegen villa van Sven Nys ligt flink ver van de dorpskom en wordt afgesloten door een vervaarlijk hek. Als ik aanbel, word ik na enkele zoem- en piepgeluiden doorgeschakeld naar een telefoontoestel dat klinkt alsof het aan de andere kant van de wereld staat: 'Dit is de leugendetector van Isabelle Nys. U zult op enkele zeer gerichte vragen dienen te antwoorden om mijn waarheidsproef te doorstaan...'. Typische coureurschic.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: