'Salamander': Filip Peeters en An Miller

, door (sdj)

15
salamander
© Johan Jacobs

Een Amerikaanse en Duitse versie staan al in de steigers, vertelde Ward Hulselmans, die eerder ook al 'Witse' en 'Heterdaad' bedacht. Maar de eerste aflevering van 'Salamander' loog er niet om. Het idee was duidelijk: een Vlaamse kruising van '24' en 'The Killing', met Filip Peeters als Paul Gerardi, de flik die tegen de bierkaai vecht, zijn job verliest, maar blijft gáán in zijn zoektocht naar de waarheid – hoe hard de machtigste mannen van België hem ook tegenwerken.

Peeters levert die strijd geweldig. Wat niet zo gek is voor iemand die al meer dan tien jaar in Duitse crimi's en films acteert. Al stond er deze keer meer op het spel dan gewoonlijk: het is toch anders als je jezelf moet waarmaken terwijl je bloedeigen vrouw erop staat te kijken. Zeker als die vrouw ook nog eens An Miller heet, en zich met haar optreden in 'In de gloria', 'Het eiland' en 'Loft' en haar altijd subtiele verschijning op de planken in het collectieve geheugen van tv- en toneelkijkend Vlaanderen heeft genesteld.

Miller speelt in 'Salamander' Sarah Gerardi, de echtgenote die Paul bijstaat in zijn kruisvaart voor de rechtvaardigheid.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: