Ben Weyts, ondervoorzitter van N-VA

, door (ego)

11
Ben Weyts
© Thomas Sweertvaegher

Het doet een beetje denken aan ‘Comedy Capers’, een interview met Ben Weyts. Hij veert voortdurend recht, gebruikt lijf en leden om zijn stellingen kracht bij te zetten en stuitert en tatert genadeloos verder, zelfs als hij in de keuken koffie staat te zetten. Zonder melk of suiker, een stevige scheut cynisme volstaat.

Al die tijd heeft hij ook iets van het trommelende Duracell-konijn uit de jaren tachtig. Ook niet al te groot van gestalte, maar altijd met net iets meer verbetenheid en uithoudingsvermogen dan zijn concurrenten. Dat weet sinds vorige week ook Gwendolyn Rutten, de voorzitter van Open VLD die eigenhandig de kandidatuur van Jan Briers als nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen meende te kunnen torpederen.

Wie anders dan Briers, vriend van Ben Duracell, waadt sindsdien in zijn nieuwe botten door de Oost-Vlaamse vlakte? Meer nog, Ben Weyts heeft er zelfs nooit aan getwijfeld dat hij het pleit zou winnen. Er was zelfs geen plan B, zo zegezeker was hij.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan