Evy Gruyaert - Het ontroerparcours

, door (jm)

44
evy

Gruyaert is tevreden, merk ik. Tevreden met haar nieuwe programma (‘Topstarter’, elke maandag op Eén) én met haar gewonnen privégeluk: een relatie die lekker spoort, en Alec, haar zoontje dat in oktober van vorig jaar zijn debuut maakte op aarde. Terwijl ik het potje chocolademousse uitslobber, loopt Gruyaert haar ontroerparcours.

Evy Gruyaert «Ik word gemakkelijk ontroerd, maar je zal het niet snel zien aan mij. Dat heeft voor een stuk te maken met mijn West- Vlaamse roots. De regels zijn daar simpel. Wees een binnenvetter! Val niemand lastig met je gevoelens! Doe maar alsof het leven alleen maar tralalie-tralala is! »

Maar ik voel véél. Te veel: soms heb ik het gevoel dat ik een zeebeest ben met een miljoen voelers op zijn lichaam. Ik heb gewoon te veel sensoren, waardoor ik dikwijls overprikkeld raak en er kortsluiting komt. Mijn kop oververhit! Ik heb ook vaak migraine, en ik ben er echt van overtuigd dat dat te maken heeft met het teveel aan prikkels. De meeste mensen hebben een filter: ze bepalen wat belangrijk is en wat niet, wat hen raakt en wat niet. Bij mij is die filter tijdens het fabricageproces fout geïnstalleerd (lacht). Alles komt à volonté binnen. »

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: