Jonge Leeuwen: Margot De Ridder (17), uit 'Steracteur Sterartiest'

, door (svb)

Deel
16406_margotderidder-186.jpg
© Jelle Vermeersch

Enkele uitspraken van Margot De Ridder

  • «Natuurlijk heb ik wel dromen, maar ik vind het stom die te benoemen. Ik neem het leven zoals het zich aandient. In 'The Lord of the Rings' zit een prachtig citaat. Het personage dat de Orks (een soort trollen, red.) moet aanpakken, krijgt de vraag hoe hij denkt dat te doen. 'One by one' antwoordt hij. Zo moet je 't ook in 't leven doen: elke kans, elk probleem op 't gemak analyseren en dan een beslissing nemen.»

  • «Ik zie het als een kans om in korte tijd heel veel mensen te raken met mijn stem. Dat is eigenlijk het enige wat ik wil: emoties opwekken. Bekend zijn of rijk worden, interesseert me niet, ik wil geapprecieerd worden voor wat ik doe, verbondenheid voelen met mijn publiek. Er heeft eens een meisje uit Indonesië erg positief gereageerd op een nummer van me dat online stond. Toen ik haar commentaar las, in gebrekking Engels, dacht ik: 'YES!'. Dat gaf zò veel voldoening.»

  • «Ik hou van heel veel muziek, van Zita Swoon tot de meest marginale dansmuziek, maar soul en blues zijn mijn basis. Ik ben opgevoed met The Rolling Stones in de wagen van papa, 'Under My Thumb' zong ik al toen ik drie was, denk ik. En de muziek die ik later leerde kennen en waar ik van hield, had toch vaak een bluesy tintje. Hall & Oates, Stevie Wonder: een beetje poppy, maar toch ook échte R&B. Met Moloko heb ik dat ook. Roisin Murphy is een heldin van mij. Het lijkt alsof ze happy deuntjes schrijft, maar altijd hoor je er de blues en de soul in terug.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: