De 6 decennia van Pieter Aspe

, door (bv)

Deel
aspe
© Jelle Vermeersch

En omdat dan 'Het laatste bevel' in de winkel ligt, zijn 32ste misdaadverhaal, dit keer Agatha Christie-gewijs opgebouwd rond een verdwijning tijdens een cruise. Omdat van zijn reeks over commissaris Pieter van In en procureur Hannelore Martens intussen 2,5 miljoen boeken verkocht zijn.

Omdat op 1 juni 'The Square of Revenge' in Amerika verschijnt, op 1 oktober gevolgd door 'The Midas Murders': 'Als de eerste vertaling een beetje aanslaat, gaan we in oktober naar New York voor promotie.'

Maar vooral omdat hij die maandagochtend de allereerste bladzijde geschreven heeft van de 33ste Van In: 'Na tien dagen broeden. Een moord brengt twee ideologisch tegengestelde mannen samen: eentje die in de loop van zijn leven van links naar rechts gegaan is, en eentje die de omgekeerde beweging gemaakt heeft. De tijd lijkt me rijp voor dit onderwerp.' Opnieuw een nipje van de sangiovese, robijnrode genade.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan