Humo's Pop Poll de Luxe: de uitslagen

Deel
16840_poppolluitslagen406.jpg

Man van het jaar: Barack Obama

Alweer prijs. Waar is de tijd dat ze alleen maar goud wonnen bij de loopnummers? Barack Obama wordt Man van het Jaar met een monsterscore van bijna 5.000 stemmen. Een voor de hand liggende keuze, of had u eerder Maurice Lippens verwacht? Onze eigen nationale halfbloed Yves Leterme (2) houdt nog 610 stemmen over van de 2.134 waarmee hij vorig jaar onbetwist de Man was. 46 lezers vonden zichzelf Man van het Jaar - dat zullen dan wel kleine aandeelhouders van Fortis geweest zijn.

Vrouw van het jaar: Tia Hellebaut

Ze schonk ons niet alleen de eerste gouden medaille in 44 jaar, we hielden er ook een nieuwe uitdrukking aan over: 'de secretaresse promoveerde met een Tia Hellebaut-sprong', wat betekent dat zij op haar rug terechtkwam. Bij de vrijgelaten sapjesdrinkers haalt Ingrid Betancourt het nipt van Siska Schoeters, die Sofie Lemaire dan weer afgetekend achter zich laat. Bij de officieel erkende milfs - afdeling montuurloze brillen - haalt Sarah Palin (11) het van Goedele Liekens (14).

Lul van het jaar: Yves Leterme

Vorig jaar kon je nog spreken van eenmalig beginnersgeluk, maar ten tweede male moet zevenvoudig winnaar Bush de lul leggen voor Yves Leterme, de gaande comingman die volgens onheilsprofeten nog een lange en belangrijke carrière voor de boeg heeft. Bij de Doortastende Carrièrecoaches klopt Ol' Blue Eyes Fernand Koekelberg de sympathieke Ladies Man Ignace Crombé, en wie klopte díé allemaal niet in het afgelopen jaar? Met 5,6 en 9 is Forza Flandria hier en grand complet present.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: