'SM-Rechter': Koen Aurousseau en zijn vrouw Magda

, door (sdj)

Deel
16944_SM-Rechter-186.jpg
© Johan Jacobs

Koen Aurousseau zit erbij en kijkt ernaar: 'Na drieëndertig jaar huwelijk,' zegt hij, 'is dit de eerste keer dat ik denk: wanneer mag ik nu nog eens iets zeggen?' Hij lacht vertederd. Het is voor haar dat hij zijn voorstel schreef voor een autobiografische film met als werktitel: 'Waarom ik niet werd gehoord'. Om eindelijk eens Magda's verhaal te vertellen. Ook hij vecht nog steeds met het onrecht dat hen is aangedaan. En dat voel je goed in hoe regisseur Erik Lammens Aurousseaus voorstel uitwerkte. Zijn film 'SM-rechter' vangt je onontkoombaar in het gekmakende gevoel van machteloosheid waarin de Aurousseaus al tien jaar vastzitten. Het heeft hen getekend. Maar in hun eenvoudige appartementje aan de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen ontvangen ze me met alle egards, zorgt Magda er nauwlettend voor dat mijn glas geen seconde leeg blijft en vliegen ze het gesprek in met duidelijk hernieuwde vechtlust.

Koen Aurousseau «Het sterkste moment vind ik als Veerle Dobbelaere (die Magda speelt, red.) in een talkshow zit, en hoe daar gezegd wordt dat ik veroordeeld ben voor aanzetten tot ontucht, en voor slagen en verwondingen. Dat ik Magda lichamelijk liet afzien en hoe goed het is dat het gerecht daar een einde aan heeft gemaakt. En dat Veerle dan zegt: 'Maar ik heb hem dat gevrààgd. Ik woù dat. En hij heeft dat voor mij gedaan. Hij is de beste man die er is en ik zal altijd bij hem blijven.'»

Magda Wolter Van der Wey «Ze wilden mij altijd maar als slachtoffer blijven zien. Maar dat was ik absoluut niet. Alles wat er op de video's te zien was, daar heb ik zelf nadrukkelijk om gevraagd.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: