Exclusief in Humo: Daft Punk

, door (kt)

29
daft punk

Het waren gastmuzikanten die de lange stilte na liveplaat ‘Alive 2007’ doorbraken: eerst verklaarde singer-songwriter Paul Williams dat hij met het gerobothelmde duo had samengewerkt, later liet disco- en funklegende Nile Rodgers weten dat hij met de fransozen in de studio had gezeten. Vorige maand werd een website onthuld met een simpel animatiefilmpje (‘Volledig met de hand gemaakt, er is geen computer aan te pas gekomen!’, aldus iemand uit de entourage) waaronder een loop uit een nieuw nummer werd gemonteerd – de single ‘Get Lucky­’, zo weten we intussen.

Dan volgde het eerste van een reeks filmpjes waarin de vele gastmuzikanten uitleggen waarom het Franse duo muziekgeschiedenis schrijft. En het zijn niet de minste: naast Williams en Rodgers werkten ze met elektronicapeetvader Giorgio Moroder, rapproducer Pharrell ‘Neptunes’ Williams, Panda Bear van indierockers Animal Collective en Julian ‘The Strokes’ Casablancas.

Eerst horen, dan geloven – hoe die plaat klonk, daar had zelfs de pers het raden naar. Er werden geen promo-cd’s uitgestuurd, zelfs geen streaming link. Humo mocht ‘m welgeteld één keer horen, in het bijzijn van twee medewerkers van de Amerikaanse platenfirma. Balsem op de wonde: we mochten ervoor naar Los Angeles, en kregen een exclusief interview met Thomas en Guy-Manuel toe.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: