Saartje Vandendriessche, Annemie Struyf en Marianne Thyssen

, door (ssl)

Deel
17199_fietsdames-406-MM.jpg
© Marco Mertens

Een eenduidige verklaring voor het groeiende aantal vrouwelijke wielertoeristen is er niet. Ja, fietsen is gezond en goed voor de lijn, maar dat zijn joggen en zwemmen en wandelen ook. Ja, fietsen is salonfähig geworden, nu BV's en politici zich openlijk tot de koersfiets hebben bekeerd, maar er zijn evenveel bekende mensen die voetballen en basketballen. Ja, fietsen produceert vedetten - Tom Boonen! Lance Armstrong! - maar dat doen tennis en atletiek ook. Misschien ligt het wel simpelweg hieraan: ondanks de kasseien, de hellingen en de pijnlijke weke delen is fietsen gewoon fijn om te doen.

Het volledige interview met de drie vrouwen leest u vanaf dinsdag 7 april in Humo 3579.

Enkele quotes van Saartje Vandendriessche, Annemie Struyf en Marianne Thyssen

  • Saartje Vandendriessche «Ik fiets meestal met mannen, en dat verschil voel je, hoor: hun tempo is enorm hoog. Maar: je wordt enorm gesoigneerd. Vorig jaar reed ik met een ploegje van de VRT de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, en ik voelde mij een koningin. 'Gaat het nog, Saartje?' 'Zit maar in mijn wiel, Saartje!' 'Rij in het midden, Saartje, daar liggen de kasseien beter.'»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan