Beady Eye

, door (ss)

14
beady eye
© Nick Griffiths

Geen verrassingen daar. Wel verrassend is dat ‘Be’, de binnenkort te verschijnen tweede worp van Beady Eye, een stuk beter is dan ‘Different Gear, Still Speeding’. Hun debuut was Beady­ Eye in zwart-wit, ‘Be’ is in kleur en in 3D. Of, zoals Liam het formuleert: the dog’s bollocks – in het Vlaams is ‘de hond zijn kloten’ géén compliment, in Manchester wél.

Liam was lange tijd de dwarsligger binnen Oasis. De joker. De tijdbom. De onberekenbare, licht ontvlambare wijsneus. Een man die op het podium vaak afwezig leek (Liam, gevraagd wat hem tijdens een concert zoal door het hoofd schiet: ‘Wat is de prijs van een blik bonen in Joegoslavië?’).

Een man die op z’n eigen planeet leeft, waar aparte regels en een andere logica gelden. Noel vertelde ooit dat Liam eens vroeg waarom in zijn ijskast een lepel in een aangebroken fles champagne hing. ‘Om de drank vers te houden,’ zei Noel. Toen hij een paar weken later bij Liam te gast was, trof hij in de ijskast ook een lepel aan... in een fles mélk.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan