De wederopstanding van Jean-Pierre Van Rossem

, door (tp) en (rw)

4
17278_JP-van-rossem-mmertens.jpg
© Marco Mertens

Enkele quotes van Jean-Pierre Van Rossem

  • «We zitten met een massale overproductie, die we niet kwijtraken omdat de koopkracht gezakt is. België telt ongeveer 505.000 werklozen. Ik heb berekend dat je de motor weer in gang krijgt als de werkloosheid onder de 100.000 daalt. We moeten met andere woorden 405.000 werklozen aan het werk te zetten. Eén doorsnee Belgische werknemer kost 39.000 euro per jaar. Die moet je minstens drie jaar aan het werk houden om effect te sorteren. 39.000 maal 3 maal 405.000... We hebben iets van een 50 miljard nodig.»

  • «Obama gaat 700 miljard dollar in de economie pompen. Hij gaat daarmee 7 miljoen jobs scheppen. Maar omdat hij gaat lenen zal de interest ook de hoogte ingaan, met 2,3 procent. Ik heb berekend dat er 3.135.000 jobs verloren gaan als de rente één procent stijgt. Obama is zijn zeven miljoen arbeidsplaatsen al bijna helemaal kwijt nog voor hij begonnen is.»

  • «Geweld is totaal niet aan mij besteed, maar als er één is die ik met plezier op zijn bakkes wil slaan is het Jean-Marie Dedecker. Ik heb hem ooit geïnterviewd met Luc Alloo - tien jaar geleden. Hij zei toen - en ik vrees dat hij het meende: 'Ik ben links, maar mijn portefeuille zit rechts.' Die mens had maar één reden om in de politiek te gaan: voor het geld. Daarom is hij beginnen zeggen: 'Ik ben rechts'. Want dat slaat beter aan. Dedecker is een populist van de meest platvloerse soort.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: