De Zomer van de Spannende Broek: een erotisch verhaal van Pieter Aspe

, door (kd)

11
pieter aspe
© Jelle Vermeersch

HUMO Wat is de meest zinnenprikkelende roman die u ooit gelezen heeft?

Aspe «Ongetwijfeld ‘Mieke Maaike’s obscene jeugd’ van Louis Paul Boon. Ik was een jaar of twintig toen ik het voor het eerst las – de roman was toen trouwens enkel in Nederland vrij te verkrijgen, bij ons stond hij op de lijst van de verboden boeken. Een Vlaamse auteur die schrijft over een pril tienermeisje dat met allerlei mannen op allerlei manieren seks heeft, dat was toen ongezien! Er staat weinig in dat niét aanstootgevend is. Een dertienjarig meisje dat voortdurend zit te spuiten: op die leeftijd wist ik nog niet eens wat dat betekende (lacht).

»Een paar jaar geleden heb ik een facsimile van ‘Mieke Maaike’s obscene jeugd’ gekocht, die ik beginnen te lezen ben vanuit de gedachte: ‘’t Zal nu wel veel minder aanstootgevend zijn.’ Niet, dus: zelfs veertig jaar later blijft het boek nog even onwelvoeglijk als toen ’t net uit kwam. Een groot verschil met Jan Wolkers’ ‘Turks fruit’: schokkend toen het in 1969 op de markt verscheen, maar nu stellen die seksscènes niets meer voor.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan