Humo fietst met belgerinkel naar de winkel

, door (kt)

Deel
17553_Van-Beirendonck_(c)--283410.jpg

En ook Humo draagt zijn steentje bij: op 19 mei zitten bij uw lijfblad gratis stickers - ontworpen door onze huiscartoonist Jeroom - waarmee u uw stalen ros kunt pimpen én straffe prijzen kunt winnen. Maar eerst even polsen bij Walter Van Beirendonck: is hij zelf wel een verstokte fietser?

Walter Van Beirendonck «Valt wel mee: ik fiets vooral in de weekends, thuis in Zandhoven. Door de week zit ik meestal in de Antwerpse binnenstad, en daar heb ik geen fiets nodig: mijn winkel, atelier en kantoor zijn op loopafstand, 't zou zelfs een beetje onnozel zijn om daarvoor de fiets van stal te halen. Maar ik behoor qua fietsfilosofie toch meer tot de jongere generatie, voor wie het gewoon een praktisch vervoermiddel is. De meeste veertigers en vijftigers beschouwen de fiets meer als iets waar je alleen in uiterste nood naar grijpt.»

HUMO Toch verbaast het niet dat ze uitgerekend jou vroegen: je had al eerder een collectie die 'Stop Terrorizing Our World' heette. Je bent dus niet vies van ecologie.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: