Het verborgen leven van een prins: 'Onze dochter heet Delphine'

, door (ego)

6
onze dochter heet delphine

Griekse nachten

Het verhaal van haar leven met Albert begint in de zomer van 1966. Ze was getrouwd met staalmagnaat Jacques Boël, de koning van Wallonië in een tijd dat staal nog vloeibaar goud was. Maar het was een desastreus huwelijk, vanaf het prille begin. Blauw bloed, blauwe plekken. Al tijdens haar huwelijksreis zag ze in dat ze zich schromelijk had vergist, zegt ze. Vanaf dan ging ze op zoek naar een uitweg. En die kwam er, na een telefoontje uit Griekenland.

De Selys Longchamps «Mijn vader was in die periode ambassadeur in Athene. Hij had zijn been gebroken en vroeg of ik hem een paar weken gezelschap wilde houden in Griekenland. Ik was zó blij, het was voor mij de ideale gelegenheid om weg te gaan bij Jacques. Maar zodra ik in de ambassade aankwam, zei mijn vader: ‘Er komt straks nog iemand op bezoek. Prins Albert en zijn neef komen hier op de ambassade overnachten, want ze hebben problemen met hun boot.’»

Drie dagen later is de boot hersteld, maar Albert zal meer dan drie weken op de ambassade blijven plakken. Paola ligt al die tijd op een Italiaans strand. De dochter van de ambassadeur en de Belgische prins schuimen nachtenlang de plaatselijke kroegen en discotheken af. Maar, zegt ze met zeer veel overtuiging, er gebeurde niets, echt niets. Ze kende zijn reputatie, en daar had ze geen zin in. Ze vertelt het met verve, en met heel veel gevoel voor detail.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: