'Gravity': Sandra Bullock en George Clooney

23
gravity

De bookmakers spreken nu al over tonnen Oscarnominaties. Moeten we de hype geloven? Is ‘Gravity’ echt zo geweldig, zo meeslepend, zo ongelooflijk spannend en zo fantastisch goed gemaakt als wordt beweerd? Het antwoord: oooooohh ja!

De premisse is simpel: twee astronauten raken op drift in de ijskoude ruimte, nadat hun spaceshuttle aan flarden wordt geblazen door een zwerm brokstukken van een ontplofte Russische satelliet. Alle contact met Houston is verbroken, de zuurstof raakt op, en de aarde is heel ver weg – en dat allemaal in fabuleuze 3D.

De film heeft jarenlang in development hell vertoefd. Pas in 2009, toen ‘Avatar’ de grenzen van de digitale magie verlegde, verkreeg regisseur Alfonso Cuarón (‘Children of Men’) eindelijk groen licht. Angelina Jolie, Naomi Watts, Natalie Portman, Rebecca Hall en Scarlett Johansson aasden allemaal op de rol van Ryan Stone, de radeloze astronaute die als een springballetje in de ruimte rondtolt, maar Sandra Bullock ging ermee aan de haal. George Clooney kreeg de tweede rol – die van missiecommandant Matt Kowalski. Wanneer we de twee acteurs ontmoeten, zien ze er nog steeds een beetje afgepeigerd uit.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: