Het tweede leven van Jeroen Meus

, door (jm)

21
meus
© Johan Jacobs

Maar toch: de metamorfose van Meus (35) is gebeurd, en daar zou ene Georges (16 maanden) wat mee te maken hebben. ‘Sinds de geboorte van mijn zoon ben ik een weekdier.’

Professioneel heeft Meus een bewogen tijd achter zich. In Luzine, het Leuvense restaurant dat hij met twee vennoten bestiert, heeft hij nog altijd de hand in menu, stijl en personeelsbestand, maar services draaien is er nog maar zelden bij. Het gevolg van een volgepropt leven: koken in zijn eigen restaurant bleek niet langer te combineren met ‘Dagelijkse kost’ bereiden (net nog verlengde Meus zijn contract bij de VRT met twee seizoenen), kookboeken schrijven (zijn vijfde is net uit), en een nieuw programma opnemen (werktitel ‘De lijst’).

Jeroen Meus «Het is enkele jaren verschrikkelijk druk geweest, en ik sleepte andere mensen mee in die hectiek. Op een bepaald moment zei mijn vrouw me: ‘Manneke, ík sta wel in jouw restaurant te toeken, maar jij niet. Terwijl het jóúw droom was, hè.’ En mijn twee vennoten in Luzine vroegen zich af hoeveel chef ik nog precies was, en hoeveel tv-kok. Allemaal heel logische vragen, hoor. Het was een moeilijke periode waarin de dingen me boven het hoofd groeiden. We moesten alles opnieuw uittekenen, de afspraken veranderen. Dat is gelukt: er is nu klaarheid en structuur.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: