Justine Henin: de comeback

Deel
18748_henin-186.jpg
  • »Tennis heeft 20 jaar van mijn leven in beslag genomen: 20 jaar lang leefde ik in een soort bubbel en met enkel maar dat kleine, gele balletje in gedachten. Op de duur was ik mezelf wat kwijt. Ik had al mijn tennisdromen waargemaakt, maar de vrouw die ik wilde worden was er een beetje bij ingeschoten. Dus ben ik op zoek gegaan naar mezelf en ben ik me gaan bewijzen op andere vlakken die voor de buitenwereld misschien banaal leken.

    »Je moet weten: het tennis is een onpersoonlijke wereld. Tennissers worden langs alle kanten geassisteerd en geleefd. Ik wilde zelf de controle terug. Zodra ik weer vrede had met mezelf, stak ook de goesting om opnieuw te tennissen de kop op. Daarom wil ik het dit keer anders gaan aanpakken. Voor mij is dit geen comeback maar een nieuw avontuur, en dit keer met meer wijsheid en meer rijpheid. Ik weet zeker dat er een manier is om de dingen professioneel én tegelijk intelligent aan te pakken. Ik wil terug in die bubbel stappen, maar op een manier dat ik er ook weer uit kan stappen wanneer ik dat zelf wil. Ik wil professioneel weer hoge toppen scheren, zonder daarbij de vrouw die ik ben uit het oog te verliezen. Het belangrijkste is dat ik een juist evenwicht daartussen weet te vinden - dat is de échte uitdaging.»

  • «De voorbije maanden werd ik vaak aangeklampt: 'Je moet absoluut terugkeren, Justine! Het tennis mist je! Je gaf ons kippenvel en deed ons huilen van geluk!' Ik ging zo hard op in mijn eigen trip dat ik me daar helemaal niet bewust van was. Ik beleefde het allemaal van op een afstand. Nu ik terugkeer ben ik superblij dat ik met mijn job zoveel emoties uitlok en dat ik die vreugde met de mensen kan delen. Het zou verkeerd van me zijn om de affectie die ik krijg te negeren. Want het is iets prachtigs. Mijn fans hebben een grote rol gespeeld in mijn beslissing om terug te keren. Ik sta te popelen om hen weer kippenvel te bezorgen.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: