Reconstructie van een moordpartij: het verhaal van Junior Kabunda (19)

, door (rw)

Deel
18797_junior.jpg

Bij zijn arrestatie - nota bene door dezelfde flik die hem twee jaar geleden had opgepakt voor de brutale moord op een joodse pianist - verzette hij zich niet. Hij ging naar verluidt meteen tot bekentenissen over.

Maak kennis met Junior Pashi Kabunda, 19 jaar, bendelid. Een stille jongen, zeggen zijn vrienden, verlegen zelfs. Stotteraar, koksleerling, tienervader. Bij momenten humeurig en impulsief, wat kan leiden tot plotse maar hevige uitbarstingen van geweld. En planning is niet zijn sterkste kant.

De Wolstraat in Brussel, een grauwe, smalle straat, geprangd tussen de kleine ring, het Justitiepaleis en het Sint-Pietersziekenhuis. Hier heeft Junior Pashi Kabunda gewoond, in een nieuwbouw op nummer 51. De buurtbewoners herinneren zich het gezin. Vader Alfonse is cipier, moeder werkt bij De Post. Het is niet helemaal duidelijk of alle kinderen in het gezin wel écht kinderen waren van Alfonse, zegt een buur: 'Dat is vaak zo bij Afrikanen: je weet niet hoe de gezinnen zijn samengesteld, soms zijn daar ook neefjes en nichtjes bij. Maar als ik hoor wat die jongen heeft gedaan, zou het me verwonderen dat Junior echt een zoon is van hem. Alfonse was een deftige man, die vast werk had. Zijn vrouw ook.' 

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan