De Mexicaanse griep: inenten of uitzweten?

, door (sh)

Deel
18950_mexicaanse-griep-jeroom.jpg
© Jeroom

Op het internet verspreiden halve zolen de wildste verhalen over het gevaar van vaccinaties in het algemeen en die tegen de Mexicaanse griep in het bijzonder. Daarover volgende week meer, want serieuze vragen zijn er intussen genoeg. Is het kwaad kersen eten met virussen? Mag je volgens de etiquette in een wijde boog om hoestende en proestende collega's heenlopen? En moet je nu tien of twintig keer per dag je handen wassen om geen griep te krijgen? Ik zou het niet weten, maar griepcommissaris Marc Van Ranst vast wel.

HUMO Slecht nieuws, commissaris: ik hoor op het nieuws dat steeds minder werknemers thuis willen blijven als ze ziek zijn.

Prof. Marc Van Ranst «Straf, hè? Je moet je natuurlijk afvragen in hoeverre dat bericht klopt. Zijn de mensen in ons land zó onzeker over hun job? Maar het zit blijkbaar in de Vlaamse volksaard om er te stáán. Ik heb een paar jaar in de Verenigde Staten gewerkt. Als je daar gaat werken met een snotvalling, kijken ze je buiten! Echt waar, ze zijn kwaad op je. Terwijl je hier alom bewonderd wordt: 'Hm, de Michel is ziek, maar... hij is er toch!'»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan