De degout voorbij: Ariël Jacobs, de trainer van Anderlecht

, door (svb)

Deel
18956_ariel-jacobs-186.jpg
© Gie Knaeps

Enkele quotes van Ariël Jacobs

  • «Jean Gabin, de vermaarde acteur, heeft ooit gezegd: 'Je sais qu'on ne sait jamais.' Dat is zo waar. Als je twintig bent, denk je dat je het allemaal doorhebt. Dan loop je een paar keer tegen de lamp en daar leer je uit, en tegen je dertigste denk je: 'Nu snap ik het.' En op je veertigste denk je dat opnieuw, én op je vijftigste. Tot je voor jezelf moet toegeven: je kan het nooit helemaal weten. Zo ver ben ik nu. Hoe oud ik ook mag worden, ik zal mijn ideeën moeten blijven bijstellen. Eerst was ik zeker dat ik wou stoppen, dan niet meer. Ik weet dat anderen dat vreemd vonden, maar ik niet.»

  • «Ik vind de pers géén noodzakelijk kwaad, zoals je vaak hoort. Ik werk graag met jullie samen. Maar dat lukt niet altijd even goed. Ik ben ook niet te beroerd om toe te geven dat ik soms in de fout ben gegaan. Zoals in dat interview dat voor Belgacom, meteen na de wedstrijd tegen AA Gent (Jacobs reageerde toen zeer kortaf en sarcastisch op de vragen van de interviewer, red.). Toen was ik onbeleefd, dat was niet goed voor het imago van de club, en ik heb me daarvoor ook verontschuldigd. Maar: niemand in Vlaanderen heeft het interview gezien dat ik meteen daarna aan de RTBF heb gegeven. Dat was een heel gewoon gesprek. Ik kreeg ook hele andere vragen.»

  • «Ik doe niks dat tegen mijn principes indruist. We mogen een wedstrijd voor honderdduizend punten spelen, dan nog zal ik in de kleedkamer niet zeggen: 'Vandaag stampen we de tegenstander kapot.' In bijna elke wedstrijdanalyse toon ik mijn spelers op de beelden waar zij over de schreef zijn gegaan. Op training ben ik ook daar heel streng in. Maak je een fout die rood verdient? Dan vlieg je naar de kleedkamer. Ik fluit soms opzettelijk voor hele lichte fouten, gewoon om de reactie van de spelers te zien. Pruttelen ze niet tegen en revancheren ze zich niet, dan zijn we op de goeie weg. Doen ze dat wel, dan heb ik nog veel werk. Met Wasilewski heb ik dat echt héél vaak gedaan.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: