De Mexicaanse griep (2): Marc Van Ranst prikt de mythes door

, door (sh)

9
19004_vanranst-griep-tl-186.jpg
© Thomas LegrÚve

Die zal wel wat kleine ongemakken meebrengen, maar niet het soort ellende dat de antivaccinatielobby ons voorspiegelt, van kanker tot moderne kwalen als ADHD en chronische vermoeidheid. Als u uw handjes níét wast en - vrijheid, blijheid - liever géén inenting wilt, kunnen we dan nog iets voor u doen als u straks met knallende hoofdpijn, spierpijn en 38° koorts uw nest inkruipt? Nou, als u een risicopatiënt bent, zullen we uw lijdensweg graag een beetje inkorten met een virusremmer. En als u gewoon eens goed wilt lachen, kunt u één van de talloze nepremedies uitproberen, van megadosissen vitamine C tot een kopje moedermelk. Santé!

HUMO Hoe lang blijf je besmettelijk als je de griep hebt?

Marc Van Ranst (tekent een Gauss-curve) «Je bent besmettelijk van de dag voor de griep doorbreekt tot ongeveer vijf dagen erna.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan