Humo's Comedy Cup: finalisten en juryleden getuigen

Deel
19101_comedy-cup-finalisten-406.jpg

Bij wijze van introductie geven we het woord aan zes prominente ex-deelnemers: Raf Coppens, Wouter Deprez, Gunter Lamoot en Bart Cannaerts, de laureaten van respectievelijk de edities '99, '03, '05 en '07; Wim Helsen, officieus tweede in 2001, en Jonas Geirnaert, die zich met Neveneffecten een weg tot in de finale van 2003 hakte. Zij kijken vaderlijk toe hoe een nieuwe generatie donderdag ongeduldig aan de deur van de roem morrelt: Steven Goegebeur, Gorcha Davidova, Roel Steeno, Arnout Van den Bossche, Patrick Meijer, Jeroen Pater en Chris Van den Ende. Een internationaal gezelschap dat van Deprez alvast één gratis tip aangereikt krijgt: 'Een comedian is als een zwemmer. Wie te veel en te lang nadenkt over wat hij nu eigenlijk precies aan het doen is, gaat onherroepelijk kopje-onder.'

HUMO Ooit meegemaakt dat het Comedy Cup-publiek tijdens de prijsuitreiking het podium met bierbekers bekogelde, zoals bij Humo's Rock Rally?

COPPENS «Neen. Comedy is voor beschaafde mensen. Overigens, volgens mij wordt er in de Rock Rally ook alleen maar met bekers gegooid omdat dat nu eenmaal de traditie is. Zelfs de Evil Superstars werden in '94 bekogeld, terwijl iedereen het er toen toch over eens was dat zij de besten waren.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: