'Nuff Said': Mourad Bekkour en Johan Petit maken comedy in wit, zwart en bruin

, door (jm)

127
nuffsaid

’Nuff Said loopt al zes jaar in het cultuurcentrum van Berchem. ’t Betreft een mix van woord, muziek, video en comedy, met op het podium evenveel diversiteit als ervoor. Vanaf zondag is er dus de tv-versie, vier weken lang. Theatermaker en komiek Johan Petit is de presentator, Mourad Bekkour de bezieler.

Mourad Bekkour «Ik heb als student in de foyer van het Zuiderpershuis gewerkt. Daar werden heel toffe dingen geprogrammeerd, maar er kwamen meestal alleen blanke mensen kijken. En zo was het overal in Antwerpen: genoeg interessants op het podium, maar altijd voor hetzelfde publiek. Alleen als er ergens een Marokkaan werd geprogrammeerd, was het publiek gekleurd, of die nu goed of slecht was. Ik vond dat jammer. Ik droomde van een podium waar goeie, heel gevarieerde dingen op gebeuren, voor een divers publiek. Dat is de kiem voor ’Nuff Said geweest.»

Johan Petit «En dat is aardig gelukt: klassieke poëzie staat er naast poetryslams, hiphop uit Canada naast comedy uit Palestina. Wat al die verschillende artiesten verbindt: de zoektocht naar hun roots. ‘Wat is mijn identiteit? Wat beteken ik in deze stad, in deze wereld? Hoe ga ik om met mijn wortels?’ En dan blijkt dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn tussen een Indiër die in Londen is geboren en een Marokkaan uit Borgerhout.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: