Tim Van Aelst wint de Ha! van Humo

, door (sdj)

174
tim van aelst

Toen hij nog broodjes rondbracht op de set van ‘Het peulengaleis’ kon de jonge Tim niet vermoeden dat hij vijftien jaar later twee Gouden Rozen in zijn kast zou staan hebben – één voor ‘Benidorm Bastards’ en een voor ‘Wat als?’ Laat staan dat hij de Ha! van Humo zou winnen.

Tim Van Aelst «Toen we wisten dat we hadden gewonnen, hebben we alles laten vallen. We lopen hopeloos achter met ‘Safety First 2’, maar ik dacht: ‘Fuck it! We hebben niet genoten van die twee Gouden Rozen, omdat we toen in de shit zaten met het nieuwe programma dat we aan ’t bedenken waren: dát ga ik nu niet meer laten gebeuren. Ik wil genieten van onze eerst Vlaamse prijs.»

Van Aelst is niet goed in genieten, zegt hij even later: hij is goed in euforie. Dat voel je zodra je in zijn buurt bent. Hij heeft aanleg voor aanstekelijke mateloosheid. Hoe is het mogelijk, vraagt je je na vijf minuten af, dat hij al die onstuitbare energie en wilde drang telkens weer kan laten uitmonden in programma’s die uitblinken in eenvoud en kernachtige humor? Na anderhalf uur in de centrifuge Van Aelst zijn we er ongeveer achter.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: