Channel Zero: de comeback

, door (jub)

Deel
19368_channel-zero-406.jpg

'I drive a Cadillac in a fool's paráááde!!!' brulde hij, terwijl Piet Huysentruyt met een gapende hoofdwonde uit de frontstage werd geplukt. Ze hadden met 'Black Fuel' net hun beste plaat afgeleverd, met Body Count door Europa getourd, en de Ancienne Belgique op zijn grondvesten laten daveren. Maar in hun gooi naar succes hadden ze ook een financiële put gegraven, en dus viel het doek.

Dertien jaar lang werd er niets meer van Channel Zero vernomen. De Smet Van Damme probeerde het met het groepje Skitsoy, en de rest hield zich in de marge van de muziekbusiness in stilte bezig. Ondanks de vele aanvragen en de woest om zich heen grijpende reünie-epidemie liet Channel Zero zich nooit overhalen om nog eens op het podium te kruipen. En nu zijn er plots zes concerten in de AB, allemaal uitverkocht, in een mum van tijd. En behalve de groep zelf is er geen hond die daar versteld van staat.

Een vooruitblik op zes avonden storm in de hoofdstad, met de intussen veertigjarige Franky De Smet Van Damme, die trekkebenend de Antwerpse taverne van afspraak komt binnenstrompelen.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: