The Partchesz zijn dood, leve Eriksson-Delcroix

, door (kv)

9
eriksson delcroix
© Guy Kokken

Rond z’n zestiende al werd Eriksson (o.a. Zita Swoon, Maxon Blewitt) verliefd op bluegrass, door platen die thuis rondslingerden. Het recente succes van de tournee van TBCB Bluegrass Band (met ook Bjorns vader, de banjospeler Karl ‘Hank Van Damme’ Eriksson) deed hem als vanzelf een countryplaat maken met zijn grote liefde Nathalie Delcroix, onder de nieuwe groepsnaam Eriksson-Delcroix. Anders dan hun vorige samenwerking The Partchesz van een paar jaar terug, bekrast het koppel hun geliefkoosde country niet langer met bon ton elektronica - ‘For Ever’ is onvervalste alt-country. The Partchesz zijn dood, leve Eriksson-Delcroix.

Humo ging op de koffie bij het koppel, in hun huis op de Kalmthoutse prairie, waar behalve een nieuw album ook een babyzoon Silas werd geboren, vernoemd naar de Duitse eighties jeugdserie over die zwerfjongen op z’n paard. En er is trouwens nog een andere reden waarom The Partchesz (‘de paardjes’ dus) dood zijn.

HUMO Ik dacht dat Nathalie hield van een knus interieur vol verzamelobjecten, paardjes vooral. Het is hier zo... minimalistisch.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: