De schaar in The Horrors

, door (kv)

Deel
19566_THE-HORRORS_TOM-BEARD.jpg
© Tom Beard

Klokslag middernacht, want The Horrors zitten down under in Australië op het Big Day Out-festival. En ja hoor: Faris Badwan ligt a) nog in bed en is b) 'niet op de hoogte gebracht' van een interview. Maar sinds ons gesprek van vorig jaar in Brussel wist ik het al: geen aardigere, slimmere en beter opgevoede jongens dan die van The Horrors. Te bed of niet te bed, Faris Badwan staat Humo zonder problemen te woord.

HUMO Kun je uitleggen wat je zo aantrekt aan de muziek van The Chiffons, The Shangri-Las, The Crystals, The Ronettes of The Shirelles?

FARIS BADWAN «De dramatiek. De songs van The Shangri-Las bijvoorbeeld zijn mini-soapopera's, met dat mooie contrast tussen naïeve teksten en een bombastische productie. En dan is er nog dat hele gang-gedoe: er komt altijd wel één of andere bendeleider roet in het eten gooien. Ik was als kind al gek op films over bendes, denk maar aan 'Rebel Without a Cause' met James Dean of 'The Wild One' met Marlon Brando, en die fascinatie vind ik ook terug bij die girl groups

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: