Freaky Age: Lenny Crabbe

, door (kv)

Deel
19627_freaky-age.jpg

Lenny is enkele maanden geleden verhuisd naar Londen en beleeft er op zijn achttiende de Britse bedsit-romantiek ten top: met zijn (tien jaar oudere, maar dit geheel terzijde) Engelse vriendin woont hij in een studio boven een Indisch restaurant op Brick Lane, de hipste straat van East London en omstreken. Hij vult er zijn dagen met schrijven, gitaar spelen, wandelen, lezen, optredens kijken en uitgaan.

Enkele quotes van Lenny Crabbe

«Ik was al een paar keer blijven zitten, en toen we onze eerste plaat uit hadden, heb ik voor mezelf beslist: ik stop met school. Mijn ouders vonden dat niet tof, niemand vond dat plezant, maar ik ben ook geen dommerik: ik wist dat ik hele dagen met muziek zou bezig zijn. Ik heb een enorme zelfdiscipline op dat vlak, of misschien is dat een verkeerd woord, want ik moet er eigenlijk geen moeite voor doen: ik speel iedere dag, ik schrijf continu. Ik lig heus niet de hele tijd in bed. »

«The Who is voor mij toch wel heel belangrijk geweest. Toen we op Humo's Rock Rally 'Pinball Wizard' coverden waren we veertien, en vond iedereen het raar dat we zo'n oud nummer speelden, maar voor mij was dat ongeveer de meest voor de hand liggende coverkeuze. Op mijn elfde had ik een platendraaier op mijn kamer, en toen al zat ik hele dagen naar The Who te luisteren. Het is gewoon één van de beste groepen aller tijden, een onwaarschijnlijke combinatie van vier onwaarschijnlijk getalenteerde gasten. Neem er één weg en het is hetzelfde niet meer. Een echte gang ook. Ik wil me hier voor alle duidelijkheid niet vergelijken met The Who, maar ik heb nu echt het gevoel dat wij in Freaky Age muzikaal én vriendschappelijk even dicht staan bij elkaar. Nee, deze groep krijg je niet meer kapot.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: