Wielertoeristen in Vlaanderen

, door (ssl)

1
19785_wieler-bvs-406.jpg

De reden voor het succes? De gezondheidshype, zegt de ene. Het voorbeeld van wielrennen op tv, zegt de andere - vorig jaar reden 19.000 mannen en vrouwen daags voor Tom Boonen en Stijn Devolder hún Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, en volgende week zaterdag zullen minstens zoveel zich reutelend over Koppenberg, Berendries en Muur van Geraardsbergen slepen.

Of heeft Rob Vanoudenhoven gelijk? 'Twintig jaar geleden moest je homo worden om hip te zijn, nu is fietsen hip en trendy. Politici en BV's schamen zich niet meer om in koerstenue over straat te rijden.' Wij vroegen vier hippe en trendy BV's waarom dat fietsen nu zo fijn is: Rob Vanoudenhoven, econoom Geert Noels, voetbaltrainer Hugo Broos en Zita Swoon-frontman Stef Kamil Carlens.

Enkele quotes uit het interview

  • Stef Kamil Carlens «Ik heb vier fietsen: mijn koersfiets, een bakfiets om te winkelen, een chopper voor de lol en een oude koersfiets als ik snel in 't stad moet zijn. Ik probeer zo weinig mogelijk de auto te gebruiken. Groene jongen, hè. Als ik voor een korte afstand de auto moet nemen, voel ik me al schuldig.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: