Seksuologe Esther Perel wakkert de begeerte aan bij koppels

, door (nc)

97
perel

O ironie. ‘Net nu mannen en vrouwen eindelijk zo vaak en zo veel seks met hun partner kunnen hebben als ze maar willen, lijkt het of ze er geen zin meer in hebben,’ zegt Esther Perel. ‘Alle koppels die ik begeleid, zeggen: ‘We zien elkaar graag, maar we hebben geen seks meer.’

Wereldwijd zullen wel erg veel mensen in een langdurige liefdevolle maar libido-arme relatie zitten, want met haar observatie legde Perel, die intussen al jaren in New York woont, duidelijk de vinger op de wonde, bij héél veel moderne koppels, in héél veel landen. Haar boek ‘Erotische Intelligentie’ werd een internationale bestseller, vertaald in 24 talen, en wordt nu opnieuw gelanceerd. Haar TED-talk van 2013 ‘Kun je liefde en lust voelen voor dezelfde persoon?’ werd in één jaar tijd meer dan vier miljoen keer bekeken.

Op een bijeenkomst voor Amerikaanse ondernemers en CEO’s moest Perel vorige zomer drie extra workshops inlassen om aan de vraag te voldoen. The New York Times stak begin dit jaar zijn bewondering niet onder stoelen of banken voor deze ‘seksuele genezer’ met het aantrekkelijke buitenlandse accent. Ze zat op de sofa bij Oprah Winfrey en de eerste afspraak met Humo werd verplaatst, omdat ze die dag onverwacht voor een interview naar The Dr. Oz Show, een drukbekeken Amerikaans gezondheidsprogramma, moest.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan