Uittredende Rock Rally-kampioenen: Compact Disk Dummies

, door (fvd)

6
compact disk dummies

HUMO Een klassieker na Rock Rally-winst: ongevraagd advies uit alle hoeken.

Lennert «Ja! Verschrikkelijk. Voortdurend. Veel superslechte, ongevraagde adviezen ook. Over vestimentaire keuzes, bijvoorbeeld: 'Doe volgende keer zéker een leren vest aan: dat past bij jullie muziek.' Soms ging het ook over onze muzikale richting, en daar begreep ik nog minder van. Ik zou zelf nóóit naar een band stappen en zeggen: 'Ga díé richting uit met jullie songs. Je zal zien: dat ligt jullie het best.' Dat laatste is me echt gezegd, ik was oprecht verrast iemand te ontmoeten die me beter kent dan ikzelf.

»Het vreemde is: het zijn niet zomaar willekeurige onnozelaars die ons dat soort adviezen gaven, maar ook bekende muzikanten die al iets bewezen hebben. Dat maakte het misschien nog erger. De ondertoon was zelden: 'Ik geef jullie deze tip omdat jullie dat nodig hebben,' maar meestal: 'Ik weet alles en iedereen kan mij maar beter volgen.'»
 
HUMO De Amerikaanse crossovergroep Fishbone heette ooit Megatron, en werd omwille van die naam een paar keer geprogrammeerd op metalfestivals, waar ze vervolgens bekogeld werden met flessen gevuld met pis. Zijn jullie vaak geboekt op plekken waar jullie niet thuishoorden?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: