Mbark Boussoufa, kampioen met Anderlecht

, door (ssl)

Deel
20052_Boussoufa-MM-186.jpg
© Marco Mertens

Op zondag 18 april, kort voor vier uur in de namiddag, zat een groepje mannen zwijgend bij mekaar in de bezoekerskleedkamer onder het Jan Breydelstadion. Ze waren in zichzelf gekeerd, en in hun ogen las je de zenuwen. Er was er maar eentje die lawaai maakte: hij zat zoals gewoonlijk met z'n grote koptelefoon op z'n oren en zong luidkeels mee met z'n iPod. 'Maar ik was net zo zenuwachtig als al de rest,' zegt Mbark Boussoufa nu.

Anderlecht was naar Brugge gekomen om er, op het veld van de grote rivaal, kampioen te worden. De dertigste titel zou het worden, goed voor drie sterren op het shirt, geborduurd boven het clubembleem. De titel van de wraak ook: twee seizoenen na mekaar had Anderlecht de heerschappij van Standard moeten ondergaan.

Enkele quotes van Mbark Boussoufa

Over Romelu Lukaku: «We praten veel - over voetbal en over Playstation (lacht). Hij vraagt iedereen om goeie raad: de oudere spelers, de trainer, de mensen van de staf. Maar hij weet wat hij wil. Als hij liever heeft dat ik de bal anders inspeel, dan zal hij dat ook zéggen. Zo kom je vooruit, als jonge voetballer. Maar de beste raad die ik 'm heb gegeven was: 'Doe ook eens een keertje je eigen zin. Luister naar anderen en onthoud wat ze je zeggen, maar doe niet altijd wat anderen van je verwachten.'»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: