Portret van de artiest als eeuwig jonge man: Florent Pevée

, door (fvd)

6
FLORENT PEVéE
© Miep Peumans

Florent was ook bassist bij The Rott Childs – een iets gevestigdere naam dan Kabul Golf Club, maar nog steeds hopeloos onderschat – en op donderdag 10 april spelen zij in De Kreun in Kortrijk. Ze warmen er op voor Gruppo di Pawlowski, en het wordt hun eerste optreden sinds het overlijden van Florent. Zijn plaats wordt nu overigens ingenomen door Yorgos Tsakiridis, die verder brood, strepen en lof verdient bij The Hickey Underworld en Hazy Hands. Op de website van The Rott Childs staat: ‘Longtime friend Yorgos will be our Robert Trujillo, minus the one million dollars.'

Op zijn zestiende werd Pevée gitarist bij The Powerkrauts, een garagepunkgroep uit Tongeren waaruit later Kabul is gegroeid. bij de Krauts verving hij Jan Straetemans, nu frontman van The Sore Losers. Er werd een soort auditie gehouden, waarvoor hij zich in enkele dagen het repertoire van de groep had eigen gemaakt.

Joey Sweeck (Powerkrauts en KGC) «Hadden we hem ter plaatse gevraagd de songs achterstevoren te spelen, hij had het gedáán. Hij vond het ‘fucking geweldig’ om bij ons in de groep te mogen spelen, terwijl: veel stelden we eerlijk gezegd niet voor. We mochten blij zijn dat hij überhaupt bij ons wílde spelen.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: