Belgen en muziek: de cijfers

, door (jub)

Deel
20231_School-Is-Cool-186.jpg
© Gie Knaeps

De favoriete genres van de Belg zijn rock (17,5%) en Frans chanson (16%). 50% procent van de ondervraagden heeft nog nooit illegaal muziek gedownload, 15% heeft nog nooit voor muziek betaald - ook niet niks. Als er muziek wordt gekocht dan is dat nog bijna altijd op cd. Eén op drie Belgen gaat nooit naar een concert, twee op drie gaat nooit naar een festival. Dat gezegd zijnde is Rock Werchter het bekendste festival en wordt Humo - tromgeroffel! - het meest geloofwaardige tijdschrift bevonden als het over Belgische muziek gaat. Champagne!

Op zoek naar ingezetenen om de enquête bij te toetsen, komen we eerst uit bij we uit bij jonge wolf Johannes Genard (21), met School Is Cool de recentste winnaar van Humo's Rock Rally. 'New Kids in Town', hun eerste single, stootte vorige week Amatorski (nog een Rock Rally-telg) van de eerste plaats in 'De afrekening' op Studio Brussel. In augustus staan ze groep op Pukkelpop, en deze middag heeft de frontman examen muziekfilosofie.

Johannes Genard «Dat is een keuzevak in de richting filosofie, gegeven door een Nederlandse prof die daarvoor helemaal uit Amsterdam komt. Zeer entertainende man. Hij zeult altijd een gettoblaster mee, die het niet zelden laat afweten. Hij gebruikt nog altijd cassettes.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: