Dermatoloog Ilan Karavani: 'Geloof nooit de celebs in reclamespots voor cosmetica.'

, door (sdj)

12
karavani

Hij is, zei hij me eens, een priester-loodgieter. Hij goochelt met botoxspuiten alsof het niks is, maar als kleinkind van een rabbijn gelooft hij alleen in de totaalaanpak: het heeft geen zin om aan de buitenkant te werken als je niet ook voor de binnenkant zorgt.

Die eerste keer dat ik hem sprak, was ik bij hem thuis en had hij net een overleden vis uit zijn vijver opgevist. Ik moest mee naar de tuin om het dode exemplaar te bekijken. De vis, legde hij toen uit, had zich overeten. Hij wees op de vissenhuid, die eruitzag alsof hij gebarsten was en zei: ‘Dit is een mooie illustratie van wat ik je ga vertellen: schoonheid en gezondheid gaan hand in hand. De conditie van een huidcel staat niet los van de conditie van de cellen in de rest van het lichaam. En die hangt niet alleen af van wat je eet, maar ook van je vriendschappen en je dagelijkse dosis liefde. Als je verliefd bent, ziet je huid er meteen en stuk beter uit.’

Met die wijsheden opent ook ‘Uw huid’, de gids waarin Karavani de kennis die hij dertig jaar lang opdeed, te boek heeft gesteld.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: