Tour de France: Andy Schleck

, door (ja)

Deel
20437_andyschleck-186.jpg

Enkele quotes van Andy Schleck

  • «Hopelijk ben ik beter geworden, maar minstens zo belangrijk is de vaststelling dat de Tour niet in de tijdritten zal worden beslist, maar in de Pyreneeën. We rijden vier ritten in de Pyreneeën. Dat betekent: afzien, en 's avonds heel snel recupereren. En dat kan ik goed. Daar ligt mijn kans. Ik kan nog ziek worden of uit vorm raken, maar goed: it's the Pyrenees where we have to put the hammer down - in de Pyreneeën moeten wij de hamer bovenhalen.»

  • «Ik heb vorig jaar gezien hoe Lance Contador uit de nood hielp, of kopwerk voor hem deed. Voor de media was dat 'Contador-is-geïsoleerd'-verhaal gevonden vreten, maar er klopte niks van. Dat zag je in de voorlaatste rit, met aankomst op de Mont Ventoux: Alberto haalde alles uit de kast om Lance een plaats op het podium te bezorgen. Er wás geen oorlog binnen Astana.»

  • «Als we dit seizoen in de klassiekers wat meer geluk hadden gehad, dan hadden we er minstens één gewonnen. Wat mezelf betreft: Luik-Bastenaken-Luik. Die dag was ik super: zonder de aanvalsdrift van Philippe Gilbert sta ik daar zeker op het podium. En wat Fränk betreft: de Waalse Pijl. Als die kopgroep in de finale doorgaat, wint hij.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: