Vader van Natalia overleden: herlees het laatste dubbelinterview

, door (sdj)

20642_natalia-wim-van-de-genachte.jpg
© Wim Van de Genachte

Humo sprak met Natalia en haar vader

Ze zijn aan elkaar gewaagd, Natalia Druyts (29) en vader Willy Druyts (80). Natalia maakt zich nu al voor de derde keer klaar om - ditmaal met Anastacia - tien sportpaleizen te vullen. Willy maakte dertien jaar deel uit van de Belgische atletiekselectie: : hij deed aan hamerslingeren, kogelstoten, en discuswerpen, en heeft ook nog gebokst. Vorig jaar liet zijn hart hem in de steek maar hij vocht, en kwam er weer bovenop. Hij is een bonk van een man, joviaal, een beetje ontroerend. 'Weet je,' zegt hij in mijn oor als Natalia even weg is: 'Ze is vier-en-twintig keer bij mij in het ziekenhuis geweest! Ze was verbaasd dat ik telde hoe vaak ze kwam. Maar dat is toch fantastisch, dat mijn dochter maar bleef omkijken?' 

Het gesprek verloopt als een sparringsessie, een slag om gelijk en aandacht. Maar ze weten het: 'Het is een familietrek,' zegt Willy vol zelfkennis, 'een Druyts staat nu eenmaal graag in de belangstelling.'

HUMO Natalia, jij hebt sinds 2003 bijna onafgebroken in de spots gestaan. Tot je er bijna bij neerviel en even wou stoppen.
Willy
«Wat zij doet, is pure topsport, zeker weten. Zij is onderzocht in het medisch centrum waar ze de Olympische elite controleren, en Jan Verstuyft, die ik nog ken uit mijn historie bij de sport, heeft mij opgebeld en gezegd: 'Willy, qua conditie staat ze aan de top.'»
Natalia «Maar ik voel dat ik meer moet rusten, ook voor mijn lichaam en mijn huid. Ik bleef maar gààn. De machine bleef maar lopen, maar ik ben geen trein, hè. Ik ben een mens. Ik had er ook echt nood aan eens gewoon mìjn dingen te doen, eens iets helemaal anders te zien.»

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: