Cactussen, wiet en rock-'n'-roll: Wallace Vanborn zat in de woestijn met Chris Goss

, door (bva)

57
Wallace Vanborn & Chris Goss zinderen in RANCHO DE LA LUNA

Wallace Vanborn had Goss drie jaar geleden al eens een mail gestuurd om hun album 'Lions, Liars, Guns & God' onder handen te nemen, maar een antwoord bleef uit. ‘Negen kansen op tien heeft Chris die mail toen nooit onder ogen gekregen,’ vertelt drummer Sylvester Vanborm. ‘Bij zo’n dingen komt altijd wat geluk kijken. Je moet de juiste band op het juiste moment zijn.’

HUMO Chris, was Wallace Vanborn de juiste band op het juiste moment?

Goss «O, ja! Ze waren bovendien de intelligentste band die ik in lange tijd had gehoord. Hun demo’s zaten vol energie en klonken erg ruw – ze hadden het gezond verstand gehad om er zélf nog niet te veel aan te prutsen – maar je kon horen dat ze perfect wisten waar ze met elk nummer naartoe wilden, dat ze de songs allemaal al tientallen keren hadden gerepeteerd én dat het uitstekende muzikanten zijn. They sounded like a motherfucker! Ze hadden alleen nog iemand nodig om de puntjes op de i te zetten, opdat ze met hun muziek een zo groot mogelijk publiek zouden bereiken.»

HUMO Je staat bekend om jouw spontane en ongepolijste aanpak. Jack White vertelde dat hij zijn recentste plaat voor de verandering eens niet op twee weken tijd wilde opnemen. Hij heeft er zes maanden aan geprutst.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: