Sandra en Samantha Vandenbroucke over hun overleden broer Frank

, door (ja) en (ssl)

Deel
21094_vdb-familie-186.jpg
© johan jacobs

Frank Vandenbroucke was met goede luim op vakantie naar Senegal vertrokken. Tegen z'n gewoonte in, want hij hield niet van lange vliegreizen. In de badstad Saly zou hij het zoveelste mislukte wielerseizoen afsluiten met een spetterend feest, samen met zijn goeie vriend Fabio Polazzi. Maar op de eerste avond ging het al fout: in een achterafkamertje bezweek hij aan een longembolie.

Eén jaar later opent het evenbeeld van de jonge Frank Vandenbroucke de deur voor Humo: Franklin Six, veertien, wielrenner in de dop, en de neef van Frank. Hetzelfde scherpe profiel, dezelfde vranke oogopslag, dezelfde vriendelijke voorkomendheid ook. 'Kom binnen,' zegt hij. 'En ga zitten. Kopje koffie, iemand?' Zijn zusje Sofia - elf jaar en atlete in dezelfde club als Cameron, de oudste dochter van Frank - is ook thuis. Ze hebben geen school vandaag: feest van de Franse Gemeenschap.

Even later komt ook hun moeder erbij zitten: Sandra Vandenbroucke (38), de oudste zus van Frank. Samen met haar jongere zus Samantha (25) zal zij, met vereende krachten, het portret schetsen van hun veel te vroeg gestorven broer. Hun lieve broer - niet de ontspoorde wielrenner die tot zijn eigen ontzetting het ene succès de scandale op het andere stapelde.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: