C.J. Bolland over de nieuwe Magnus, track by track

, door (kv)

14
cj bolland

Een plaat die voor eeuwig verbonden is met dat zomerse, zinderende sfeertje van ‘Any Way the Wind Blows’ en het heroïsche Antwerpen van toen. Tien jaar later, in een ander Antwerpen en in een andere levensfase, serveert Magnus ‘Where Neon Goes to Die’. Een andere plaat, al staat ze eens te meer kniediep in de eighties. Humo ging track by track door het album met C.J. Bolland, in de Vantage Point Studio in Borgerhout.

Over de pijlers van zijn kameraadschap met Barman.

C.J. Bolland «Goeie humor. Vertrouwen. En muzikale overeenkomsten: zelfs al komen we elk uit een andere hoek, onze roots liggen in de eighties. Onze dj-sets doen we eigenlijk voor onszelf: ‘Wat gaat hij nu opleggen?’ We zijn echt benieuwd naar elkaars keuze.»

Over de poes van Vantage Point.

Bolland «‘Catlike’ gaat over de poes. Een verloren gelopen kat die hier op een dag in het steegje stond. En meteen behoorlijk wat aandacht en eten kreeg. Dus is ze gebleven. Tommy noemt de kat Chinezeke, de kinderen van Klaas (Janszoons, red.) Minouche. Vooral Tommy is er heel grappig mee: (met hoog stemmetje) Chineeezeke, Chineeezeke’.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: