Na het proces-Clottemans: vriend en vijand over Jef Vermassen

, door (jl)

Deel
21225_jef-vermassen-406.jpg
© belga

Jef Vermassen is veruit de beste strafpleiter van Vlaanderen en omstreken. Jef Vermassen is een mediageile manipulator van volksjury's. Tussen die twee uitersten woedt het publieke debat over advocaat Vermassen, sinds hij erin slaagde Els Clottemans tot dertig jaar cel te laten veroordelen in de zaak van de parachutemoord, zonder harde materiële bewijzen van haar schuld. Vriend en vijand over een fenomeen.

Enkele quotes over Jef Vermassen

  • Piet Van Eeckhaut «Hij heeft de gave van het woord, maar vooral: hij is een door en door Vlaamse advocaat. Hij pást in Vlaanderen. Jef gebruikt sappige taal, volks en zoet. Hij heeft een groenig Agalev-tintje en ook wat non-conformistische kantjes. Hij is zeer christelijk, maar geen dogmatische katholiek. Hij is de pater Damiaan van de Vlaamse balie, vind ik.»

  • Forensisch psycholoog Jef Bogaerts «Als je vertrekt van je eigen tunnelvisie, kun je alles bewijzen. Dat is in feite wat Vermassen doet, en waarmee hij fundamenteel in de fout gaat. Echte wetenschappers doen net het tegenovergestelde. Ze zoeken naar argumenten om hun eigen hypothese te ontkrachten. Pas als ze die argumenten niet of onvoldoende vinden, blijft hun hypothese overeind.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan