Onze Man dook onder in de wereld van de tributebands

, door (godb)

Deel
21280_KISS_SP31-135666.jpg
© Stephan Peleman

Nooit gedacht dat wij op een zaterdagavond nog eens ruim honderdtwintig kilometer zouden karren om in Avelgem (in Avelgem!) naar een concert te gaan kijken, maar zie: het leven blijft ons verrassen. Doel van onze trip is een zaal die de wonderlijke naam Spikkerelle draagt, want daar heeft de plaatselijke oud-KSA-leiding een Hard Rock Fest georganiseerd om u tegen te zeggen: behalve enkele plaatselijke groepjes treden hier vanavond ook én KISS én AC/DC op! Oké, in kleine lettertjes staat daar op de affiche wel 'performed by KISStory' en 'performed by IC/TC' onder, maar een zeurkous die dáár op let. Welkom in de wondere wereld van tributebands: groepjes die in uw jeugdhuis of op uw festival wereldacts komen naspelen én na-apen.

Enkele fragmenten uit de tribute-bands reportage:

Humo sprak met KISS! (gespeeld door KISStory)

Alain «Enkele jaren geleden hebben we een KISS-expo georganiseerd, en daarvoor hadden we Bill Aucoin naar hier gehaald, hun oude manager, die vanaf het begin bij de groep betrokken was. Eerst zag je hem denken: 'Jaja, de zoveelste tributeband, het zal wel zeker?' Hij zag vooraf het concept met vijf ook helemaal niet zitten - logisch, hij had samen met band de originele KISS bedacht.

»Maar achteraf klonk hij toch anders: 'Holy shit, mannen, jullie zijn écht knettergek!' Aucoin zei me: 'Het mooiste vond ik dat ik tijdens het optreden niet aan KISS gedacht heb.' Als zo iemand dat zegt... Da's het mooiste compliment dat iemand me ooit gegeven heeft. Als ze me gezegd hadden dat ik er na die avond mee had moeten stoppen, was ik a happy boy geweest.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: