De 7 Hoofdzonden volgens Sister Bliss (Faithless)

, door (jub)

Deel
21289_Blizz-Faithless.jpg

Meer dan vijftien jaar al is Sister Bliss (echte naam: Ayalah Bentovim) de drijvende kracht achter Faithless, het extreem populaire Britse dancecollectief dat iedereen die op een festival al eens zijn armen in de lucht heeft gestoken voornamelijk kent van de monsterhit 'God Is a DJ', en dat door een malafide journalist lang geleden werd omschreven als 'triphop voor toeristen'. Samen met haar voormalige partner Rollo, die nooit op het podium of in de spotlights verschijnt, levert zij de muziek; tekst en zang zijn voor Maxi Jazz.

Bliss heeft intussen een nieuwe partner wiens naam ze hardnekkig geheim probeert te houden, maar in de hoezen van Faithless-platen wordt sinds een paar jaar steevast ene Nicholas Egg bedankt, over wie verder niets geweten is. Wat wel vaststaat is dat Bliss met haar nieuwe partner een vierjarig zoontje heeft, Nate, dat Faithless met 'The Dance' eerder dit jaar zijn zesde studioplaat uitbracht, en dat ze daarmee op zaterdag 20 november in het Sportpaleis staan. Hoog tijd om Sister Bliss de 7 Hoofdzonden voor te leggen.

Sister Bliss over 'Onkuisheid'

HUMO Dit vinden onze lezers de leukste hoofdzonde.
SISTER BLISS «Hááá, vleselijke lust! Meer dan de helft van mijn leven heb ik doorgebracht in miserabele relaties, terwijl ik het zelf niet in de gaten had. Vrouwen hebben het vaak niet gemakkelijk, meer dan mannen worden ze gedefinieerd door wat anderen over ze zeggen. Een kuisheidsgordel, dat bestaat niet voor een man. Begin je te jong met seks, dan ben je een sloerie; wacht je te lang, dan ben je een muurbloempje. Vrouwen kunnen seksueel makkelijker onderdrukt worden, misbruikt, gemanipuleerd.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: