Crime scene cleaners in woord en beeld

, door (rw)

3
21306_Crimescene.jpg

U voelt zich een beetje wee. Het borrelt in uw darmen, en een lichte koortsigheid overvalt u. Op de wc perst u iets zwarts naar buiten: u bloedt inwendig. U spoelt door, maar de wc raakt verstopt door al het toiletpapier. U sleept een grote jerrycan aan en slaagt er op één of andere manier in om uzelf te ontlasten in de jerrycan, die zich vult met bloederige diarree. Uw jeans en ondergoed trekt u uit. U dwaalt half ontkleed door uw huis, op zoek naar verlichting voor de pijn. Uw schoenen hangen vol bloed (u braakt intussen ook bloed), en u bent door de plas gestapt. Uw overlevingsinstinct schreeuwt u toe dat u hulp nodig hebt, maar u kunt niemand bereiken. U sleept uzelf met grote moeite weer naar de wc. Tussen het kotsen en het schijten en het stuiptrekken door ligt u daar, uw knieën tegen uw buik getrokken.

Een week later wordt u gevonden door uw familie. Ze vragen zich af: waarom bent u niet gewoon uw appartement uitgestapt? Op één meter van uw voordeur had u hulp kunnen vinden. U bent niet gestorven aan een inwendige bloeding, maar aan de paniek. Als mensen aan de dood denken, stellen ze zich een bed voor met verse lakens, en een verpleegster of een dierbare die een lok grijze haren uit hun ogen veegt. Maar wij sterven niet altijd in bed, zegt Stephan Verlaeckt van Clean It Up (hij is degene die na uw schielijke overlijden door uw familie is ingehuurd om uw appartement schoon te maken). Wie zich opeens slecht voelt, heeft de reflex om naar de wc te lopen. En wie pech heeft, of in paniek raakt, sterft daar dus ook. Zoals we geboren zijn: in de pis en de stront en het bloed.

Stephan Verlaeckt en zijn collega Tim Van Kerckhove kregen het idee voor hun ongewone schoonmaakbedrijf aangereikt door een Brusselse politieman. De demografische trends zijn gunstig voor crime scene cleaners zoals zij. Steeds meer mensen worden steeds ouder. Steeds meer ouderen vereenzamen. Steeds meer mensen liggen wekenlang dood in hun huis voor ze gevonden worden. Crime scene cleaning is - zoals vrijwel alles - big business in Amerika. Er is zelfs al een Hollywoodfilm over gemaakt: 'Cleaner', met Samuel L. Jackson. Bekijk hier de trailer:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan