Deze week bij Humo: 'Waar is Barry?' van Bart Cannaerts

, door (jub)

1
BartCannaertsVrij

Bart Cannaerts «Barry is binnenkort ook presentator van Humo’s Comedy Cup (de wedstrijd die hij in 2007 op zijn naam schreef, red.). Een hele eer, toch? In de jury zou ik niet willen zitten, da’s te raar. Ik weet wel dat ik het niet kan blijven verkondigen, maar in mijn hoofd ben ik nog altijd een beginner. Ik heb niet het gevoel dat ik weet hoe het moet, wat zou ik dan in godsnaam anderen gaan beoordelen? Zitten er ooit comedians in de jury van de Comedy Cup? Volgens mij niet. Ja, Urbanus, maar dat is een instituut. En toen hij erin zat, was hij volgens mij ook nog niet zelf terug aan het spelen, wat het toch ook iets makkelijker maakt. ’t Is een klein wereldje hè. Ter illustratie: toen ik won, zat Tom Lenaerts in de jury (lacht). Die ik toen overigens niet persoonlijk kende.

»Die Comedy Cup heeft mij wel wat opgeleverd. Alleen al de boost die je zelfvertrouwen krijgt, is veel waard. Bevestiging krijgen van een jury die zegt ‘Wij vinden jou de beste’ is heel plezierig, zeker voor iemand die sowieso op zoek is naar bevestiging. Zoals alle comedians trouwens, en bij uitbreiding iedereen die op een podium kruipt. Mijn eerste optreden na de Comedy Cup was in een jeugdhuis, in Oostmalle als ik me niet vergis. Ik voelde me de man van de wereld, en het marcheerde voor geen meter (lacht). Meteen terug naar af: je kunt niet geloven hoe snel je dat zelfvertrouwen weer kwijt bent.»

HUMO Kun je er doorgaans de vinger op leggen waarom het niet werkte? Bij muzikanten is het a) de drummer, b) technische problemen, of c) het geluid.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: