De Wonderjaren van Johnny Marr

, door (kv)

17
Marr

De setting van ons interview is perfect: het Grand Hotel Reylof in Gent, een luxueuze lusthof waar onze rust en privacy bewaakt wordt, op een steenworp van de overvolle terrassen van de Graslei. Mijn stad is niet onbekend met Marr, en vice versa.

HUMO Een paar jaar geleden was je hier te gast op het filmfestival, waar je met Hans Zimmer de soundtrack bracht van Christopher Nolans ‘Inception’. Je bent toen ’s nachts gesignaleerd in De Vooruit, op een feest ter ere van Giorgio Moroder.

Johnny Marr «Leuk feestje. De muziek was heel goed, en er stond een perfecte mix van jongere en oudere mensen op de dansvloer. Allemaal samen aan het shaken op die stuff van Moroder – dingen uit de soundtrack van ‘Scarface’, en natuurlijk ook ‘I Feel Love’. Het was ook hier in Gent dat Giorgio aankondigde dat hij met Daft Punk ging werken. Grappig: toen hij hier aankwam, was hij met pensioen en vertelde hij me hoe goed het leven was zonder muziek, en twee dagen later, op zondagochtend, kondigde hij aan dat hij een plaat ging maken met Daft Punk. Hij had vast onthouden hoeveel plezier Hans en ik nog aan ons werk beleefden.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: