Trainer Hein Vanhaezebrouck: 'Niet normaal dat AA Gent tweede is'

, door (svb)

87
hein van haezebrouck
© Thomas Sweertvaegher

Volgens Hein Vanhaezebrouck is het een geschikt moment voor een tussentijdse evaluatie, en dus gaf hij zijn spelers tijdens de interlandweek huiswerk mee. Hij wilde weten wat ze goed vinden aan dit AA Gent en wat niet. Exact wat wij ook van hem wilden horen.

Hein Vanhaezebrouck «‘We lopen te veel en we willen meer vrije tijd.’ Als ik iets negatiefs verwacht op die lijstjes, is het dát. Maar ik weet ook dat bij de positieve punten zal staan: ‘We zijn fysiek sterk.’ Tja, hoe komt dat, denk je? (lacht) Toen ik hier aankwam, zeiden mijn assistenten mij: ‘Twee keer trainen per dag mochten we vroeger niet doen, daar waren onze spelers te blessuregevoelig voor.’ Ik heb me daar niks van aangetrokken, en de meesten verteren het prima. Maar graag doen ze het natuurlijk nooit.

»Ik heb dit soort evaluaties ook bij Kortrijk gedaan, om te zien of het gevoel dat je hebt ook overeenstemt met de werkelijkheid. En meestal klopt dat wel. Het is gewoon: even kijken waar we samen staan en waar we naartoe kunnen.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: